Les “joies” de Ramsés II

 

Harem egipci

Harem egipci. Representació romàntica.

Historia National Geographic

Un dels articles més curiosos que he trobat a la xarxa esta setmana està relacionat amb un dels personatges més singulars de la història: Ramsés II.  El text l’he trobat a la revista online Historia National Geographic, és breu i recomane la seua lectura, és bastant interessant.

El tema que tracta és l’harem, anomenat Per Jenret, d’este faraó egipci. El monarca va arribar a tindre ni més ni menys que 100 fills, la qual cosa assegurava 100% (valga la redundància) la continuïtat dinàstica; es va casar nombroses vegades, 8 en concret, i va tindre incontables concubines. Això sí, una d’elles es va convertir en la seua Gran Esposa Real: Nefertari.

Bé, introduccions a banda, el rei gaudia de la companyia que més li vinguera de gust: esposes (la poligamia no estava mal vista), esclaves, concubines, serventes, etc. i aquestes eren anomenades com els “Ornaments reials”, vaja! Tot i que també rebien el nom de “Belleses vives de Palau”. Les podem considerar maragdes angastades en or o perles en una tiara. “Avuí quina em posaré?” Aquestes donzelles es dedicaven a entretindre a Ramsés II amb cançons, balls i alguna cosa més…tot i així va arrivar a tenir tantes que algunes, no sols no haveren de fer cap servici al rei sinó que, fins i tot, mai el vegueren!

L’article continua amb dades de considerable rellevància com que el temple d’ Abu Simbel i la famosa Vall de les Reines foren alçats en honor a la seua preferida -esmentada abans- Nefertari, però aquesta vegada em quede amb la història de l’harem.

Què us sembla la vida sexual de Ramsés II?, més de 100 fills, 8 matrimonis (dos d’ells amb les seues filles!), un assortit inacabable de dones…podria equipararse a quelcom actual?

Published in: on 10 novembre 2009 at 16:00 pm Comments (6)
Etiquetes: , , , ,


6 Comments Leave a comment.

  1. on 11 novembre 2009 at 22:24 pm Carlos Ferrer Said:

    No deseo violar el buen nombre del valenciano, así que permitid que estas palabras suenen muy castellanas. Quería daros la enhorabuena a las cuatro personas que os encargáis de este blog. Me parece una forma divertida de pasar el rato. Al menos no es como un millón y medio más de blogs que hablan de memeces sin sentido.

    Por ahora no he podido leer más que un articulillo, pero en cuanto tenga más tiempo le pegaré un ojo a ese en el que sutilmente nuestro amigo Arnold nos dice algo muy bonito.

    Gracias por gastar vuestro tiempo en esto.

  2. on 12 novembre 2009 at 11:51 am Sonia Said:

    Hola! fa poc que he descovert aquesta pàgina i m’agrada molt. Tot i que estudie en la Politècnica de València (faig segon de camins) aquests articles de curiositats històriques i d’actualitat sempre m’han agradat molt. (sobretot els d’aquest estil, ja que jo durant un temps vaig voler dedicar-me a estudiar l’antic Egipte)
    En quant a la vida de Ramsés, si l’home era felis fent-ho amb tantes dònes, pues que li aprofite, i en quant si es pot equiparar amb algu… estic segura que tots podrem dir algun exemple, tant de famos com de anònim, encara que no aplega al nivell de Ramsés.
    Vos anime a que seguiu escrivint i m’agradarà tornar a passarme per ací.
    Adeu 🙂

  3. on 12 novembre 2009 at 12:16 pm llaviel Said:

    Moltes gràcies pels teus ànims!
    Esperem que ens visites sovint! Ja farem articles que paguen la pena per a que ho faces!

    Un salut!

  4. on 13 novembre 2009 at 10:21 am llaviel Said:

    Hola Sonia!

    Ens alegra molt que hages trobat interessant el bloc. Ja farem per a que no deixes de visitar-lo, en trobaràs molts articles de curiosos com aquest, així que esperem les teues visites. Pots afegir qualsevol suggerència que sempre serà agraïda.

    Moltes gràcies pel teu comentari!
    Salut!

  5. on 15 novembre 2009 at 20:12 pm paumesan Said:

    Les dades que ací es citen són sorprenents! I pense que ens sorpren tant en l’actualitat per la gran diferència cultural que trobem entre l’Antic Egipte i la societat en la que vivim. Com, per exemple, que la poligàmia no estiguera mal vista.

    Us felicite pel bloc.

  6. on 16 novembre 2009 at 14:50 pm marponsi Said:

    Hola! m’ha paregut molt interessant aquest article i les curiositats que conteu en ell. Què pensem de la vida sexual de Ramses II? Sens dubte, gens avorrida! Sort que avui no passen coses així…encara que ja voldria més d’algun i alguna! Un blog molt divertit, em tornare a passar!
    Saludets!

Feu un comentari


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 2 14 ?