I el periodisme va descobrir la tecnologia digital…

Cine y Tele Online

Cinematical

10,000 Words

L’IVAC realitza a partir del 5 de novembre una retrospectiva sobre la Nouvelle Vague en un cicle que projectarà les obres franceses més representatives d’aquest moviment, així com altres d’autors europeus o de clàssics americans. De François Truffaut a Ingmar Bergman, passant per Alfred Hitchcock.

deadEl fet és que vaig recordar una sèrie que vaig vore la setmana passada on s’homenatjava Vertigo, i en una d’aquelles recerques infinites a la xarxa vaig anar a parar a 10,000 Words. No només hi trobarem articles agradables de llegir, (recomanada la llista de consells extrets de l’obra hitchcockiana per a crear un bon relat How Alfred Hitchcock can make you a better storyteller), sinó tota una guia per a aprofitar les oportunitats que la Xarxa ofereix al periodisme. “Si una imatge val més que mil paraules, quantes en pot valdre un relat multimèdia?” Aquesta és la frase de presentació de Mark S. Luckie, creador del web, un jove periodista apassionat per la tecnologia i compromès en la defensa d’un nou concepte de periodisme participatiu però responsable.

Una crítica al món del periodisme (10 Ugly Thruths About Modern Journalism), eines per a millorar la redacció (8 Online tools to help improveyour writing ) o webs que estan revolucionant el món de la investigació (6 Sites that are changing the way you follow the news) són exemples del que hi podem trobar.

I per a desvariar un poquet, ací estan els dos fragments de vídeo, un de la sèrie Pushing Daisies i l’altre de Vertigo. No me n’he pogut estar!
emerson codmareo quadre espirodèlic

Fragment de Pushing Daisies

Fragment de Vertigo

Published in: on 3 novembre 2009 at 10:18 am Comments (2)
Etiquetes: , , , ,


2 Comments Leave a comment.

  1. on 8 novembre 2009 at 11:29 am lafebel Said:

    Me parece muy interesante esta última entrada, ya que no tenía ni idea de la niciativa del IVAC y de que existiesen páginas que ofrecieran oportunidades al ciberperiodismo. Ya veo que seguis con el toque de humor. Saludos!

  2. on 8 novembre 2009 at 14:39 pm laiseri Said:

    Saluts, lafebel!
    Si tens interés pel cinema pots trobar tot un alliat en l’IVAC. No sé si arribe a temps, però avui diumege, a les 18:00 es projectarà HIROSHIMA, MON AMOUR. Imprescindible! I tot un luxe poder veure-la com cal, i a uns preus més que asequibles. Gràcies per llegir-nos!

Feu un comentari


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 9 ?