Fins a Google i més enllà!

Ací teniu un exemple del Google Sketchup

Ací teniu un exemple del Google Sketchup

Muy Interesante

Navegant per la xarxa (i amb l’ajuda indispensable de Google, esclar), he trobat un article prou interessant anomenat Google a la cabeza de Internet a la revista Muy Interesante (valga la redundància).
La qüestió no és que es tracta del cercador més potent del planeta, ni que les seues instal·lacions són el somni de tot treballador, ni tan sols l’apoteòsica notícia de que aspira a fer-se amb tota la premsa per tal d’obtindre el monopoli a la xarxa. Aquest article desperta l’interès pel fet que Google compta amb ferramentes que la gran majoria d’usuaris ignora.
És ben cert que tots coneguem el Google Maps, el Google Earth, o el Google Chrome, i el Gmail, el Blogger, etc.
Però també és cert que no tots érem conscients, per exemple, que compta amb una eina anomenada Google Mars, la qual permet viatjar a Mart de forma virtual; o l’eina Google Moon, amb imatges de la NASA al voltant de la geografia llunar; també Google Sky, la qual facilita que naveguem entre estreles, planetes, etc.; o Google SketchUp, orientat per al camp de l’arquitectura doncs es tracta d’un programa de modelat i disseny en 3D. Però sense dubte, la ferramenta que més crida l’atenció és el Google Health, amb la que podem mantindre el nostre historial clínic a Internet i accedir a ell des de qualsevol lloc del món!
Per una banda, és fantàstic que podem accedir virtualment a Mart, la Lluna i vés a saber quans llocs més d’ací un parell d’anys, no obstant, per altra banda, fins a quin punt roman intacta la nostra privacitat a la xarxa? Poder accedir a un historial clínic seria equivalent a escoltar confessions religioses o diàlegs entre un advocat i el seu client. Fins a quin punt poden garantir que la informació romandrà intacta i que no caurà als arxius de persones alienes?
Decidir si emprar aquesta mena de programes o no és d’ incumbència pròpia, però no trobe que siga una qüestió que es puga prendre a la lleugera.

Published in: on 8 novembre 2009 at 13:39 pm Comments (3)
Etiquetes: , ,


3 Comments Leave a comment.

 1. on 8 novembre 2009 at 15:45 pm pauclegi Said:

  Només coneixia les ferramentes de Google Maps, Google Earth i Google Chrome d’entre totes les que has nombrat, la primera d’elles m’ha ajudat en moltes ocasions. Però compartisc la teua opinió, i mai penjaria tal informació en la red. M’ha sorprés el Google Health. Com tú dius, res garanteix que aquestes dades no caiguen en arxius de persones alienes. Jo tampoc crec que es puga prendre a la lleugera. em quede amb el mètode tradicional.

 2. on 8 novembre 2009 at 22:41 pm madesjo Said:

  Vaya, pues sí que me queda por investigar en Google… Creo que lo que pasa con este buscador es lo que pasa con la tecnología en general, incluso con nuestro cerebro. Utilizamos un porcentaje muy bajo de lo que disponemos. Pero a veces, hay tanto por conocer que resulta abrumador. Y respecto al tema de la privacidad, debo decir que más de una vez he introducido mis datos con miedo. ¿Hasta qué punto la red es de todos y para todos?

  pd: No me extrañaría nada ver dentro de poco tiempo una web de confesiones religiosas virtuales. O quién sabe, quizá ya existe…

 3. on 8 novembre 2009 at 23:00 pm carloca2 Said:

  Nunca antes había escuchado lo del historial médico. Es curioso, aunque tal y como están las cosas, yo no me arriesgaría a subir a la red información tan personal.

Feu un comentari


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 6 15 ?